Jubileumsår med utstilling

I 2017 er det 250 år siden hovedbygningen på Odals Værk sto ferdig. Dette markerer vi i med en jubileumsutstilling i kornmagasinet. Her viser vi fotografier av folk i grenda og på gården, og enkelte av husmannsplassene. Det blir salg av kaffe og hjemmebakst. Åpning med kulturelle innslag 1. juli kl. 12.

Vi arrangerer omvisning på tunet og i noen av bygningene lørdag 1. og søndag 2. juli. Oppmøte ved kornmagasinet kl. 13. 

Inngang utstilling: kr 75,-
Omvisning og inngang utstilling: kr 100,-
Barn under 16 år gratis.
Vi tar Vipps!

Utstillingen er åpen kl. 12-17 hver helg i juli.

Omvisning

Odals Værk har tre fredede bygninger. De vakre husene med sin 250 år lange historie og sine idylliske omgivelser er verdt et besøk.

 I sommerhalvåret 2017 har vi omvisninger etter avtale fra mai til august, for grupper på minimum 10 personer.  
   
Varighet: 1 – 1,5 timer
Pris: 50,- pr. person

Kontakt:
tlf: 62 96 56 84
mobil: 92 29 41 47
e-post: post@odalsverk.no

 
 
Friluftsliv
Vi holder gamle stier i skogen åpne, slik at turgåere kan benytte dem til små eller lengre turer. Blant turmulighetene anbefaler vi den seks kilometer lange Valsjørunden. Det store speilblanke vannet omgitt av skogens ro gir deg en fin opplevelse, enten du går tur med familiens firbente, plukker bær om høsten eller slår opp telt på en av oddene en lys sommerkveld. Bilen må du parkere ved Værket, men ta gjerne en sykkeltur på de fine bilvegene i skogen.  Fra Værkensskogen kan du ta deg med sykkel eller ski over til Brandval.
 
 
Mange av stiene, veiene og stedene i skogen vår, har navn som forteller om tidligere tiders dagligliv slik som: ”Høyvegen”, ”Parykken”, ”Midtvegen” og ”Rudsetervegen”, ”Bjønngjeldret” Dette er steder og ferdselsårer som vi har merket med skilt, både med tanke på turgåere, og for å bevare stedsnavn som ikke lenger er i daglig bruk. Flere steder i skogen kan du finne forlatte gruver, rester av gamle, oppmurte demninger og andre spor etter jernverksdriften.


Slåstad Utmarkslag har i samarbeid med Odal Turlag, historielaget og Odals Værk  ryddet og merket turstien Dragonveien fra Odals Værk til Slåstadsetra. Dragonveien er merket noen meter fra parkeringsplassen på Odals Værk, og passerer en rekke eldre bosteder der historien kan leses på opp.   
Gamle støpjernsovner er utstilt i kornmagasinet.Hovedbygningen er 250 år i 2017.Omvisning på tunet og i noen av bygningene etter avtale.